Loading…
VVOJ19 has ended
avatar for Roger Vleugels

Roger Vleugels

Roger Vleugels [1956] is specialist op het gebied van openbaarheid van bestuur, de Wob en vergelijkbare wetten in ons land en in buitenlanden. Hij voert als advocaat voor of met cliënten Wob-procedures; pleit op bezwaar- en [hoger] beroeps-zittingen; geeft colleges, lezingen en adviezen.
 
De afgelopen 30 jaar heeft hij meer dan 7.000 Wob-procedures gevoerd; hij heeft Wob-les gegeven in een dozijn landen; en was -tot het de verkeerde kant opging- wetgevingsadviseur bij de zeer moeizame poging om tot een nieuwe Wob te komen; tot slot is hij op voordracht van de nationaal archivaris benoemd tot extern adviseur in de wereld van de archieven.
 
Prioriteit is het voeren van Wob-procedures voor cliënten, vooral persorganen, zelfstandige journalisten, maar ook maatschappelijke organisaties, onderzoekers, advocaten en particulieren. Binnen de procespraktijk is er extra aandacht voor tactiek, voor proefprocessen en voor inzage bij inlichtingendiensten.
 
Het lesgeven concentreert zich op een basiscursus voor beginners. Deze wordt gemiddeld 7-8 keer per jaar in-company aangeboden en 1 keer per jaar op basis van vrije intekeningen. Daarnaast zijn er cursussen gericht op tactiek en het aanpakken van overheidsobstructie. Alle cursussen worden in drie vormen aangeboden: in-company bij de cliënt; op basis van vrije intekening in de avonduren in Utrecht; en als college/les/lezing.

My Speakers Sessions

Saturday, November 23
 

14:10 CET

15:20 CET