Loading…
VVOJ19 has ended
avatar for Pieter Klein

Pieter Klein

RTL Nieuws
Pieter Klein (1966)
Journalist / columnist RTL Nieuws

Vanaf 2007 tot begin 2018 adjunct-hoofdredacteur bij RTL Nieuws: ik deed de dagelijkse journalistieke leiding op de redactie. Tegenwoordig heb ik een vrije journalistieke rol en schrijf wekelijks columns voor onze site. Met collega’s van verschillende redacties doe ik gezamenlijk onderzoek (afgelopen jaar bv.: Stint, de zaak-Wilders), en ik werk daarnaast samen met andere media aan verhalen zoals over Julio Poch (met Vpro) en de Belastingdienst / Toeslagen (met Jan Kleinnijenhuis van Trouw).

Ik deed ooit de Academie voor Journalistiek in Kampen, studeerde een blauwe maandag politicologie aan de UvA, maar koos voor het handwerk. Ik werkte als freelancer voor De Groene Amsterdammer, deed klussen voor omroepen, werd redacteur bij Avro’s Radiojournaal, werd politiek verslaggever, en stapte over naar het Algemeen Dagblad, in dezelfde rol. Ik 1999 kreeg ik met Stephan Koole de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek (1999). Met nadere collega’s schreef ik twee boeken: een biografie over Jan Pronk en over Wim Kok.

Na een correspondentschap in Londen voor het AD, volgde in een driemanschap de dagelijkse journalistieke leiding van de krant. Stapte daarna over naar RTL Nieuws, als chef van de politieke redactie. Was 9 maanden hoofd persvoorlichting bij het ministerie van Financiën, tot ik in 2007 terugkeerde bij RTL Nieuws als adjunct.

My Speakers Sessions

Friday, November 22
 

15:00 CET

 
Saturday, November 23
 

15:20 CET